Tiedote: 27.02.2023

Suomen luontokeskus Haltian maaliskuun Retkilauantai kutsuu tutustumaan kevättalvisen luonnon elämään

Retkilauantai 4. maaliskuuta ohjaa kevättalvisen luonnon havainnointiin ja talviretkeilyn saloihin. Päivän monipuolisessa ohjelmassa on erilaisia aktiviteetteja ja jääretkeilyluento. Lapset pääsevät tutkimaan eläinten jälkiä retkellä Metsämörrin kanssa. Tule nauttimaan talvisesta luonnosta ja oppimaan uutta retkeilystä!

Koettavaa riittää kevättalvessa niin kokeneemmille retkikonkareille kuin koko perheelle

Perheen pienimmät pääsevät talven tunnelmaan sisällä ja ulkona. Espoon Ladun järjestämällä maksuttomalla Metsämörri-retkellä lapset tutkivat ulkona omin aistein kevättalvista luontoa. Myös sisätiloissa voi oppia tunnistamaan eri eläinten jälkiä.

Haltian Galleriassa pääsee lisäksi tutustumaan kevätseurannan saloihin. Kevään varhaisimmat seurantalajit ovat liikkeellä yllättävän aikaisin. Kevätseurannasta saa hauskan harrastuksen, vaikka koko perheelle tai kaveriporukalle.

Kirjastoauto Välkky on paikalla Haltian edessä kello 12:30–14:30. Niin aikuiset kuin lapset löytävät sieltä kiinnostavaa luettavaa päivän teeman mukaisesti.

Haltian asiakaspalvelu ja retkineuvonta ovat avoinna Retkilauantaina kello 10–21. Haltiasta voit vuokrata paikan päältä retkeilyvarusteita omatoimiselle retkelle. Henkilökunta opastaa tarvittaessa vuokraamon välineiden käytössä, jotta retkipäivästäsi tulisi antoisampi. Retkilauantaina myös Haltian sauna lämpiää – kello 15 alkaa miesten vuoro ja kello 16 alkaa naisten vuoro.

Ota haltuun vinkit huippuvaeltajalta ja opi turvallisesta retkeilystä jäällä

Maaliskuun Retkilauantaina Kimmo Collander jakaa luennolla omat vinkkinsä ja tarinansa vaelluksiltaan. Jääretkeilyluennolla käydään läpi jäällä liikkumisen perusteet – miten jäätä ja sen antamia merkkejä luetaan. Tule kuulolle mitä kaikkea jäällä voi kokea.

Retkilauantaina kaikkiin näyttelyihin maksuton sisäänpääsy kello 15–21 välillä

Haltian näyttelyt ovat avoinna Retkilauantaina kello 10–21. Näyttelyihin on maksuton sisäänpääsy kello 15–21 välillä, muina aikoina normaali sisäänpääsymaksu 13/8 euroa, alle 7-vuotiaat ja museokorttilaiset maksutta.

Haltian Suomen luonto -päänäyttely esittelee Suomen luontoa eri vuodenaikoina ja tutustuttaa upeisiin kansallispuistoihimme. Vaihtuvissa näyttelyissä on esillä hyönteisnäyttelyitä monesta näkökulmasta: Microsculpture-näyttelyssä Levon Bissin valokuvia hyönteisistä jättiläiskoossa, keramiikka- ja puuteoksia sekä ötökkäleipomo omien hyönteisten tekemiseen. Haltian ulkonäyttelyalueella on lisäksi nähtävillä The Land of Wolves -näyttelykokonaisuudessa Olivier Larreyn valokuvia sudesta ja susilaumasta.

Retkilauantait juhlistavat 10-vuotiasta Haltiaa koko vuoden 2023

Espoossa Nuuksion kansallispuiston kupeessa sijaitseva Suomen luontokeskus Haltia täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Vuoden aikana järjestettävät Retkilauantai-tapahtumat ovat osa juhlavuoden ohjelmaa.

Joka kuukauden ensimmäinen lauantai on Retkilauantai. Tapahtumat soveltuvat kaikenikäisille Suomen luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille taustoista riippumatta. Retkilauantaiden teemat vaihtelevat vuodenkierron mukaan.
Tervetuloa mukaan juhlavuoteen!

Lisätietoja:
Retkilauantai-tapahtumasta ja Haltiasta: markkinointipäällikkö Katja Määttä, Suomen luontokeskus Haltia, katja.maatta(at)metsa.fi, 040 7537476.

Haltian maaliskuun Retkilauantain 4.3.2023 ohjelma kokonaisuudessaan >>