Elämykselliset opastukset Suomen luontokeskus Haltiassa

Varaukset ja tiedustelut:
info(at)haltia.com
+358 44 760 2473

Suomen luonto – uudistettu sisältö!

Haltian päänäyttely esittelee elämyksellisesti Suomen luontoa. Mukaansatempaava opastus syventää näyttelykokemusta uusilla näkökulmilla luontoon ja luonnonilmiöihin. Suomalainen luonto ja kulttuuri ovat sopeutuneet pohjoisiin olosuhteisiin ja vuodenaikoihin. Luonto tarjoaa meille sekä haasteita että monenlaista hyvinvointia – luonnossa liikkuminen tuottaa terveyttä niin mielelle kuin keholle. Miten vuorovaikutuksemme luonnon kanssa toimii? Kesto: 60 min.

Ihmisluontoa etsimässä

Matalan kynnyksen osallistavalla opastuksella pohdiskelemme käsitystä ihmisestä ja luonnosta. Innostava opastus haastaa etsimään vastausta ihmisen ja luonnon rajasta. Kysymystä lähestytään mielenkiintoisista näkökulmista. Kesto: 60 min.

Haltia – Arkkitehtuurin helmi

Haltia on Suomen ensimmäinen kokonaan massiivipuusta tehty julkinen rakennus. Arkkitehtuurin lähtökohtana ovat olleet ekologia, toiminnallisuus ja tekninen edistyksellisyys. Haltian tarinaan ja arkkitehtuurin yksityiskohtiin perehdytään tämän opastuksen aikana. Kesto: 60 min.

Haltia – Älykäs ja ekologinen

Haltia on ympäristöä säästävien ratkaisujen edelläkävijä. Opastetun kierroksen aikana pääsee tutustumaan siihen, millaista ekoteknologiaa talo kätkee sisäänsä. Haltia on ensimmäinen kohde, jolle on myönnetty eurooppalainen Kestävän kehityksen museopalkinto vuonna 2015. Kesto: 60 min.

Hinnat ja lisätiedot

Ryhmäopastuksen hinta on 120 €/alkava tunti (sis. ALV 24 %). Lisäksi tarvitaan sisäänpääsylippu.

Ryhmän maksimikoko on 25 hlöä/opas. Yhtäaikaisesti voimme opastaa talossa seitsemää ryhmää (175 hlöä).

Kielet: suomi, ruotsi ja englanti. Halutessasi varata saksan-, ranskan-, kiinan-, japanin- tai venäjänkielisen opastuksen, ota meihin yhteyttä hyvissä ajoin, jotta voimme varmistaa oppaan saatavuuden.

Pidätämme oikeudet hintojen muutoksiin.

Lapsi- ja kouluryhmien opastukset

Varhaiskasvatusryhmille tarjolla on monta erilaista opastusta, joista useimmissa jalkaudutaan ulos luontoon. Alakoululaisille on mahdollista tutustua opastetusti Haltian päänäyttelyyn tai valita jokin monista muista vaihtoehdoista sisällä tai ulkona. Yläkoululaisten opastuksissa tutustutaan luonnon monimuotoisuuteen ja pohditaan muun muassa ympäristön tulevaisuutta.

Tämä sivu luettavissa myös kielillä: EN SE