Tiedote 27.3.2023

Luo retkimuistoja lasten kanssa Suomen luontokeskus Haltian huhtikuun Retkilauantaina

Retkilauantaina 1. huhtikuuta on ohjelmassa mm. maksuttomia koko perheen taideretkiä Nuuksiossa, Susanna Ylisen luento lasten kanssa retkeilystä ja lapsiperheiden retkeilyyn sopivien välineiden testausta ja neuvontaa. Myös satutuokioita Retkietiketti-satukirjan parissa!

Tule mukaan koko perheen voimin – päivän ohjelma sopii kaikenikäisille

Retkilauantait ovat innostaneet eri-ikäisiä ihmisiä retkeilyn pariin jo useampana kertana.
”Haltian Retkilauantai kerää yhteen luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneita ihmisiä ja perheitä. Retkilauantaiden monipuolinen ohjelma tarjoaa kaiken ikäisille antoisaa koettavaa”, kertoo Haltian johtaja Harri Karjalainen.

Huhtikuun Retkilauantaina on maksuttomia koko perheen Taidetta luonnossa -retkiä Nuuksiossa. Retket lähtevät Haltian edestä kello 13–14 ja kello 15–16. Opastetuilla retkillä tutustutaan leikkien ja toiminnallisin taidemenetelmin Haltian lähiluontoon. Retket sopivat 4–10-vuotiaille lapsille vanhempineen. Lisäksi Haltian näyttelyistä löytyy hyönteisiä Microsculpture-näyttelyssä ja Lähietäisyydeltä vitriinistä sekä ötökkäleipomossa voit taiteilla omia hyönteisiä.

Luonnosta liikkumisesta ilahtuu vielä enemmän, kun kaikilla on retkietiketti hallussa. Retkietiketin tärkeitä perusasioita ovat luonnon kunnioittaminen, liikkuminen, leiriytyminen, tulenteko ja roskaton retkeily. Kirjailija Ninka Reittu on kirjoittanut ja kuvittanut vastuulliseen retkeilyyn innostavan lastenkirjan Myrsky ja Saana metsässä: Retkietiketti-satuja. Kirja on suunnattu 3–6-vuotiaille retkeilijän aluille.

Paikan päällä huhtikuun Retkilauantaina uutuuskirjaa pääsee kuuntelemaan ja lukemaan Haltian Galleriassa klo 12–18. Kirja julkaistaan Kolin luontokeskus Ukossa 28.3.2023 ja samalla Metsähallituksen Luontoon.fi-sivuilla kaikkien käyttöön

Lukuinnostukselle saa jatkoa Kirjastoauto Välkyssä, joka on paikalla Haltian edessä kello 12:30–14:30. Välkystä löytyy kaikille kiinnostavaa luettavaa päivän teeman mukaisesti.

Millaista on retkeily lapsen kanssa?

Susanna Ylinen pitää luennon aiheesta Retkelle lasten kanssa. Ylinen on neljän lapsen äiti ja kokenut lasten kanssa retkeilijä. Miltä kuulostaisi vauvan kanssa vaeltaminen tai lasten kanssa yli viikon vaellukset ja useiden viikkojen pyöräretket tai hiihtovaellukset? Tule kuulemaan vinkit huippuvaeltajan itsensä kertomana.

Päivän aikana puheenvuoron saa myös Espoon Latu, joka esittäytyy lapsiperheille.

Oletko jo haaveillut yhteisistä luontoretkistä lapsesi kanssa, mutta pohtinut tarvittavia varusteita? Haltia-salissa pääset testaamaan mukavasti sisätiloissa retkiriippumattoa ja kantorinkkoja. Kokeile millaiselta kantorinkan kantaminen tuntuu ja onko riippumatossa mukava lepäillä.

Haltiasta voit myös vuokrata retkeilyvarusteita omatoimiselle retkelle. Saat samalla asiantuntevat vinkit mihin retki kannattaa suunnata – oli mielessäsi sitten marjastaminen ja hyvä onkipaikka tai vaikka rauhoittuminen vanhan metsän siimeksessä.

Katso huhtikuun Retkilauantain koko ohjelma ja aikataulut sekä monipuolinen näyttelytarjonta Haltian verkkosivuilta

Retkilauantait juhlistavat 10-vuotiasta Haltiaa koko vuoden 2023

Espoossa Nuuksion kansallispuiston kupeessa sijaitseva Suomen luontokeskus Haltia täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Vuoden aikana järjestettävät Retkilauantai-tapahtumat ovat osa juhlavuoden ohjelmaa.

Joka kuukauden ensimmäinen lauantai on Retkilauantai. Tapahtumat soveltuvat kaikenikäisille Suomen luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille taustoista riippumatta. Retkilauantaiden teemat vaihtelevat vuodenkierron mukaan.

Retkilauantaisin Haltian palvelut ovat avoinna klo 21 saakka, sauna lämpiää ja näyttelyihin on maksuton sisäänpääsy klo 15 alkaen.

Tervetuloa mukaan juhlavuoteen!

Lisätietoja:

Retkilauantai-tapahtumasta ja Haltiasta: markkinointipäällikkö Katja Määttä, Suomen luontokeskus Haltia, katja.maatta@metsa.fi, 040 7537476
Haltian Retkilauantain 1.4.2023 ohjelma kokonaisuudessaan löytyy verkkosivuiltamme.

Suomen luontokeskus Haltia on portti koko Suomen luontoon. Nuuksion kansallispuiston yhteydessä sijaitseva Haltia toimii vastuullisesti ja kestävästi. Haltian luontonäyttelyissä pääset kansallispuistojemme mahtaviin maisemiin ja luontopääkaupungin luontokohteisiin. Vaihtuvien näyttelyiden kautta otamme kantaa ajankohtaisiin asioihin kuten ilmastomuutokseen ja luonnon tuomaan hyvinvointiin. Haluamme antaa kävijöillemme koskettavia luontoelämyksiä, innostaa lähtemään retkelle Suomen luontoon ja tukea luontosuhteen syventymistä. Haltian toiminnasta vastaa Metsähallitus Luontopalvelut.