• Esteetön Haltia

Haltiaan on helppo tulla. Voit nauttia upeasta rakennuksesta, inspiroivista näyttelyistä ja ympäröivän luonnon elämyksistä niin kävellen kuin pyörätuolillakin. Haltian näyttelyt ilahduttavat myös heikosti kuulevia tai näkeviä vierailijoita. Esteetön liikkuminen oli yksi Haltian suunnittelun ja rakentamisen peruslähtökohdista.

Invapysäköinti pääoven vieressä

Haltian pääsisäänkäynnin vieressä on invapysäköintiruudut, ja saattoliikenne pääsee ajamaan ovelle asti. Myös Solvallan Urheiluopiston Arena -urheiluhallin vieressä on invapysäköinti, jolta pääsee retkeilemään pyörätuolilla kuljettavalle luontopolulle.

Pyörätuolilla Haltiaan

Haltia on suunniteltu niin, että pääset liikkumaan pyörätuolilla Pohjannaula-tornia lukuun ottamatta kaikkialle. Pyörätuoli mahtuu mainiosti kolmikerroksisen rakennuksen tilaviin hisseihin. Pyörätuolilla liikkuvan tai lyhytkasvuisen henkilön on myös helppoa asioida Haltian palvelutiskillä. Haltian auditorion ensimmäinen ja viimeinen penkkirivi muodostuvat tuoleista, joten pyörätuolin voi helposti sijoittaa näille riveille. Rakennuksessa on invakäymälät kaikkialla, myös luokkatilojen yhteydessä.

Pyörätuolilla retkeilemään

Pyörätuolilla tai lastenvaunujen kera pääsee Haltiassa myös luontoon. Kaunis Maahisenkierros -reitti alkaa Solvallan Urheiluopiston Arenan P-paikalta, jossa on invapysäköintipaikkoja. Reitin pituus on noin 1,8 kilometriä. Alueen vaihtelevan maaston vuoksi polku on luokitukseltaan vaativa pyörätuolireitti, joten pyörätuolilla liikkuva tarvitsee mukaansa avustajan. Jyrkissä paikoissa on kaiteet, ja reitti on koko matkalta riittävän leveä pyörätuolille ja lastenvaunuille. Reitin varrelle on sijoiteltu levähdyspaikkoja.

Etsi esteettömiä retkikohteita luontoon.fi:stä >>

Tutustu Haltian luontopolkuihin >>

Moniaistinen Haltia

Haltian näyttelyt tarjoavat moniaistisen kokemuksen.

Auditoriossa on kiinteä induktiosilmukka kokousten ja tilaisuuksien osallistujia varten. Haltian valaistus on suunniteltu niin, että heikkonäköinenkin pystyy liikkumaan rakennuksessa.