Ensimmäiset eräkokkauksen SM-kisat järjestetään Nuuksiossa 6.5.

Taste of Wilderness -kilpailun tarkoitus on innostaa ihmiset haastamaan käsityksensä retkiruokailusta sekä edistää Suomen ja koko maailman eräruokakulttuuria.

Retkipaikka kutsuu eräkokit Suomen jokaisesta kolkasta mittelemään taitojaan Nuuksion kansallispuiston kupeeseen Suomen luontokeskus Haltiaan tänä keväänä. Toukokuun ensimmäisenä lauantaina (6.5.2023) järjestettävä Taste of Wilderness -kilpailu on ensimmäinen koskaan pidetty eräkokkauksen Suomen mestaruuskilpailu.

Monen mielikuva retkiruuasta on aromivahventeeen makuinen pussiruoka tai nuotiolla grillattu makkara, joka on pahimmillaan sisältä kylmä ja päältä hiiltynyt. Kummallakin on paikkansa, mutta ne ovat vain osatotuus siitä, mitä kaikkea metsässä voi nauttia. Eväät ovat retken ja vaelluksen tärkein asia. Ruoka maistuu parhaalta ulkona, joten hyvä ruoka maistuu vielä paremmalta. Siksi me Retkipaikassa olemmekin omilla retkillämme panostaneet ruuan laatuun ja makuun.

– Tällaista kilpailua ei ole aiemmin ollut, joten tuo puute on aika nyt korjata. Haluamme samalla edistää osaltamme sekä Suomen että koko maailman eräruokakulttuuria ja innostaa ihmiset kilvoittelemaan ja haastamaan itsensä ja käsityksensä ulkona syömisestä, sanoo Retkipaikan toimitusjohtaja Antti Huttunen.

Avotulella valmistaminen on keskeinen osa suomalaista ruokakulttuuria ja siksi se onkin yksi keskeinen osa kilpailua. Retkikeitin-sarjassa valmistetaan kolme ruokalajia retkikeittimellä. Perheille on oma sarjansa, samoin outdoor-vaikuttajille. Kisapäivän kruununa on freestyle-sarja, jossa joukkueet pääsevät näyttämään vapaasti taikojaan ja taitojaan.

– Tarkoituksena on luoda tästä tapahtumasta vuotuinen traditio jatkamaan ja kehittämään edelleen ikiaikaisia eräruuan valmistuksen perinteitä, Huttunen sanoo.

– Tulee olemaan herkullisen kutkuttavaa nähdä, millä tasolla maastossa makunautintoja loihtivien taitureiden taso Suomessa on!

Lue lisää kilpailusta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa