Tiedotetta päivitetty: 21.3.2023

Suomen luontokeskus Haltia kutsuu nauttimaan retkeilystä – Retkilauantait juhlistavat 10-vuotiasta Haltiaa koko vuoden ajan

Suomen luontokeskus Haltiassa joka kuukauden ensimmäinen lauantai on Retkilauantai. Tapahtumat tarjoavat kaikille retkeilystä kiinnostuneille tietoa luonnossa liikkumisesta ja mahdollisuuden opetella retkeilytaitoja. 

Espoossa Nuuksion kansallispuiston kupeessa sijaitseva Suomen luontokeskus Haltia täyttää tänä vuonna pyöreät kymmenen vuotta. Vuoden aikana järjestettävät kymmenen Retkilauantai-tapahtumaa ovat osa juhlavuoden ohjelmaa.

”Retkilauantai-tapahtumat soveltuvat kaikille retkeilystä kiinnostuneille, niin aikuisille kuin lapsiperheille, riippumatta taustoista. Haluamme tuoda Suomen luontoa tutuksi myös esimerkiksi maahanmuuttajille. Tapahtumien teemoitus rakentuu vuodenkierron sekä vastuullisen ja kestävän retkeilyn taitojen ympärille”, kertoo Haltian johtaja Harri Karjalainen.

Vuoden 2023 Retkilauantait & teemat:

7.1. Lumikenkäily
4.2. Talviretkeilykauden avaus
4.3. Kevättalvisen luonnon havainnointia
1.4. Lasten kanssa retkelle
6.5. Mennään ulos syömään
3.6. Hyönteiset
1.7. Kesäretkeilykauden avaus, Haltia 10-vuotta!
5.8. Sadonkorjuu
2.9. Syysretkeilykauden avaus
7.10. Yöpyminen luonnossa ja tulenteko
4.11. Retkeily pimeässä
2.12. Joulumarkkinat

Haltian kaikki palvelut ovat Retkilauantaisin avoinna klo 10–21 ja luontokeskuksen näyttelyihin on vapaa pääsy klo 15 alkaen.

Lisätietoja:

markkinointipäällikkö Katja Määttä, Suomen luontokeskus Haltia, katja.maatta(at)metsa.fi, 040 7537476

Haltian Retkilauantai tarkemmat ohjelmat löytyvät kokonaisuudessaan haltia.com/tapahtumat -verkkosivulta.

Suomen luontokeskus Haltia on portti koko Suomen luontoon. Nuuksion kansallispuiston yhteydessä sijaitseva Haltia toimii vastuullisesti ja kestävästi. Haltian luontonäyttelyissä pääset kansallispuistojemme mahtaviin maisemiin ja luontopääkaupungin luontokohteisiin. Vaihtuvien näyttelyiden kautta otamme kantaa ajankohtaisiin asioihin kuten ilmastomuutokseen ja luonnon tuomaan hyvinvointiin. Haluamme antaa kävijöillemme koskettavia luontoelämyksiä, innostaa lähtemään retkelle Suomen luontoon ja tukea luontosuhteen syventymistä. Haltian toiminnasta vastaa Metsähallitus Luontopalvelut.

Haltia Retkilauantai logo
Haltia 10-vuotta logo