Suomen luonto

Pysyvä päänäyttely

Haltian päänäyttelyssä koet vuodenaikojen taian ja luonnon luomisvoiman maustettuna ripauksella kalevalaista mytologiaa.

Päänäyttelysaliin johtaa lumikanjoni, joka tutustuttaa sinut Suomen talveen ja lajien talvehtimiseen.

Päänähtävyytemme on jättimäinen luontopanoraama. Haltian Viisi vuodenaikaa -niminen 18 metriä leveä panoraamaseinä tarjoaa kokonaisvaltaisen luontoelämyksen, joka johdattaa sinut Saaristomereltä tuntureiden laelle ja kaikkiin Suomen 40 kansallispuistoon. Lisäksi VR-lasit vievät sinut 12 kansallispuiston maisemien keskelle.

Panoraamaseinältä löydät myös australialaisen mediataiteilija Andy Thomasin Haltialle tilaustyönä toteuttaman visuaalisen äänitaideteksen ”Visual sounds of Finland”. Teos esittää, miltä lintujen äänet näyttävät 3D-muodossa. Se esitetään noin 30 min välein.

Kokemusta syventää näyttelylippuun sisältyvä ääniopaste.

Päänäyttelyn elämyksiä

Sotkanmuna

Päänäyttelyn keskellä on puusta rakennettu Sotkanmuna, jonka ytimenä on taiteilija Osmo Rauhalan Peliteoria-videoteos.

Luontoäidin Kutsu

Luontoäidin kutsu -salin äänimaailmassa voi aistia veden, ilman, tulen ja maan ääniä ja uppoutua äänitaiteilija Kirsi Ihalaisen luomiin tunnelmiin.

Autiotupa

Autiotuvassa voit istahtaa kamiinan ääreen, tutustua vieraskirjojen mielenkiintoisiin tarinoihin ja kurkistaa ikkunasta näkyvään tunturiluontoon.

Karhunpesäsali

Karhunpesäsalin luolastossa voit kömpiä erilaisiin pesäkoloihin. Se on kaikenikäisten köllöttelijöiden suosikkipaikka, jossa lopuksi voit käpertyä Halla-karhun kylkeen.

Kaupunkiluonto

Koe pääkaupunkiseudun virkistysalueet Kaupunkiluonnossa. Videoteos esittelee kaupungin, ihmisen ja luonnon kohtaamisia.

Virta

Vesi virtaa kosken kautta jokeen ja sieltä järveen ja lopulta Merkenkurkun maankohoamisalueelle.

Haltiaan pääset myös bussilla!

Espoon keskuksesta Haltiaan liikennöi bussi numero 245 (A/K) laiturista 32. Pysäkin nimi on Haltia. Espoon keskuksesta matkaa kertyy vajaat 20 kilometriä ja Helsingin keskustasta noin 30.

Tämä sivu luettavissa myös kielillä: EN SE