Olivier Larrey: The Land of Wolves

Haltian ulkonäyttelyalue 16.12.2022-4.6.2023

Saimme hieman lisäaikaa!

Ranskalaisen luontovalokuvaaja Olivier Larreyn ”The Land of Wolves” näyttelykokonaisuudessa Haltian tapahtumakentällä nähdään yhteensä 32 vaikuttavaa valokuvaa sudesta ja susilaumasta. Olivier Larrey on seurannut susilauman elämää parin vuoden ajan Itä-Suomessa dokumenttielokuvaa varten, jonka ilmestyy valkokankaalle syksyllä 2023.

Näyttely on nähtävillä Haltian tapahtumakentän ulkonäyttelyalueella joka päivä aina su 4.6.2023 saakka. Näyttely sisältyy Haltian näyttelylipun hintaan.

Haltian helmikuun Retkilauantaina puheenaiheena oli sudet

The Land of Wolves -ulkonäyttelyn päätapahtumassa keskusteltiin 4.2.2023 susista eri näkökulmista. Paikalla oli myös valokuvaaja Olivier Larrey.

Olivier Larrey

Olivier Larreyn tarina luonnontieteilijänä alkoi yli kolmekymmentä vuotta sitten, kun mustaleppälintupariskunta päätti tehdä pesänsä hänen perheensä autotalliin. Tästä ensimmäisestä kohtaamisesta varpuslinnun kanssa ja hänen ensimmäisistä havainnoistaan kotona syntyi hänen intohimonsa villieläimiin, biologiaan ja eläinkuvaukseen, josta hän tekisi itselleen ammatin. 

Vuoristomaista tundraan, Euroopasta napojen kautta Aasiaan, Olivierin suosikkikuvauskohteita ovat nykyään Kylmä ja sen valtakunnat. Hänen kymmenen vuoden ajan kertomiensa luontotarinoiden jään aavikko ja luminen metsä. Hänen seuralaisiaan ovat karhu, pingviini ja susi. Hänen ilmaisuvälineensä ovat elokuva, väri- ja mustavalkokuvat. 

Hänen omaperäisiä runollisia kuviaan on säännöllisesti esillä useissa Euroopan maissa. Hän on ollut kirjoittamassa kahta kirjaa: Taiga (2016) ja Toundra (2020), kustantajana Regard du Vivant. Hän työskentelee myös ranskalaisten ja belgialaisten tv-kanavien kanssa tuottaen eläinreportaaseja ja dokumenttielokuvia. 

Olivier Larrey

Tule katsomaan!

Näyttelylippu ja ääniopastus 13/8 €
Museokortilla ja alle 7-vuotiaat maksutta
Lipunmyynti ennakkoon verkkokaupastamme

Museokortti logo