Haltian Retkilauantait ja avoimet ovet, joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina koko vuoden 2022 ajan!

Haltiassa vietetään Retkilauantaita joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina, jolloin Haltian palvelut ovat avoinna klo 21 saakka ja näyttelyhin on maksuton sisäänpääsy klo 17-21 välillä!

Retkilauantain ajankohdat v.2022:
5.2., 5.3., 2.4., 7.5., 4.6., 2.7., 6.8., 3.9., 1.10., 5.11., 3.12.

Retkilauantain 3.12. ohjelmassa

Haltia Shopin Joulumarkkinat

3. joulukuuta 2022 klo 12–16

Haltia Shopin joulumarkkinoita vietetään Haltia-salissa – mukavasti lämpimissä sisätiloissa. Myymälän tuotevalikoima on joulumarkkinoilla laajempi kuin normaalisti, sillä mukana markkinoilla on Haltia Shopin tuottajia lähiseudulta esittelemässä ja myymässä omia tuotteitaan.

Mukana tapahtumassa ovat Touch Wild, Metsä/Skogen, Vuoma Company ja Nordic Herbs.

Tule ja löydä parhaat lahjat luonnon ystäville lähituottajiltamme!

Haltian Joulupolku

3. joulukuuta 2022 klo 16–19

Haltian Joulupolku on kaiken ikäisille suunnattu lyhyehkö, Nuuksion luonnon tenhoa tarjoileva kävelyreitti, joka alkaa Haltian edestä ja päättyy Aarnitulen varaustulipaikalle metsän syliin. Polun varrelle on aseteltu kulkijoiden luettavaksi ja nautittavaksi Haltian kävijöiden kirjoittamia jouluaiheisia runoja!

Polun varrella tulipaikalla on katettuna Joulukahvila. Siellä myymme pientä purtavaa sekä lämpimiä juomia.

Tutki siis rauhassa markkinoiden valikoima ja tee jouluisia löytöjä – sen jälkeen, iltapäivän lempeässä hämärässä on ihana lähteä kulkemaan valaistua joulupolkua ja hemmottelemaan itseään Joulukahvilaan vaikkapa nuotion loimussa keitetyn kahvin kera.

Haltian sisältä löydät kiehtovat luontonäyttelyt

Haltian Suomen luonto -päänäyttely esittelee koko Suomen luontoa mm. kansallispuistojen ja vuodenaikojen mukaan. Tilasta löytyy myös mm. liito-oravapeli, Halla-karhu, luontopanoraama sekä lumikanjoni.

Uutuutena jokaiselle sopisia hyönteisnäyttelyitä! Valokuvaaja Levon Bissin Microsculpture-näyttelyssä koet hyönteiset jättiläiskoossa ja Liisa Hilasvuoren keramiikka ja puuteoksia Lähietäisyydeltä-vitriininäyttelystä.

Vuoden luontokuvat 2022 -näyttelykokonaisuus on esillä Haltian Galleriassa. Lisää luotokuvia löytyy vaihtuvien näyttelyiden tiloista.

Lue lisää Haltian näyttelyistä >>

Kaikki näyttelyt ovat avoinna Retkilauantaina klo 10–21. Näyttelyihin maksuton sisäänpääsy klo 17–21 välillä (muina aikoina normaali sisäänpääsymaksu 13/8 €, alle 7-vuotiaat ja Museokorttilaiset maksutta).

Välkky on paikalla!

Espoon kirjastoauto Välkky on Haltian edustalla retkilauantaina 1.11. kello 12–14:30. Päivän kunniaksi Välkyssä panostetaan tuolloin etenkin luontoaiheisiin kirjoihin.

Lähde vaikka fatbike-ajelulle ja vuokraa varusteet Haltiasta

Haltiasta voit vuokrata retkeilyvarusteita omatoimiselle retkelle. Valikoimassamme on e-fatbikeja, fatbikeja ja rinkkoja, reppuja jne. Varustevuokraus on avoinna koko Haltian aukioloajan ja varusteita voi vuokrata klo 20.30 saakka.

Saunomaan, syömään, ostoksille ja jää yöksi!

Haltian sauna on lämmin klo 14–20. Kruunaa Nuuksio-retkesi rentouttavalla saunaelämyksellä Haltiassa. Naisten vuoro on aina parillisilla tunneilla ja miesten vuoro parittomilla.

Varaa tästä paikkasi saunavuoroon >>

Ravintola Haltiassa on tarjolla Luonto lautasella -lounas klo 11–16 sekä illallinen klo 17–20.

Katso Ravintola Haltian menut ja varaa pöytä lounaalle >>

Haltia Shop -luontomyymälä on avoinna koko päivän ajan klo 10–21.

Katso Haltia Shopin tarjonta verkkokaupasta >>

Haltia Lake Lodge -luontohotelli sijaitsee Haltian vieressä ja  palvelee asiakkaita koko päivän iltaan saakka. Tarjolla pientä purtavaa ja erilaisia kylmiä ja lämpimiä juomia sekä terassi.

Lue lisää Haltia Lake Lodgesta >>

Haltian asiakaspalvelu ja retkineuvonta avoinna Retkilauantaina klo 10–21.

Pidätämme oikeudet muutoksiin. Sivu päivitetty 18.11.2022.

Joulukuun Retkilauantaina tehdään suloisia lahjaostoksia, nautitaan Nuuksion luonnosta ja runoista valaistulla Joulupolulla sekä herkutellaan Joulukahvilassa Aarnitulen tulipaikalla.

This post is also available in: FI EN