Yhtäkkiä metsä oli synkkä

Haltian Galleria 7.9.2021-24.10.2021

”Kun maailmaa vielä luotiin, yksi puu alkoi kasvaa kaiken ylle. Sen oksat pysäyttivät pilvet ja peittivät auringon ja kuun. Jopa tähtien valo sammui ja maailma pimeni.”

Kahden taiteilijan, Saara Alhopuro ja Rebekka Clarke, yhteisnäyttelyssä suomalainen ympäristötaiteilija ja englantilainen kasvitaiteilija johdattavat sinut satuun, jossa luonnon elementit kertovat suomalaisesta mytologiasta inspiroituneita tarinoita.

Saara Alhopuro (FIN) on ympäristötaiteilija ja valokuvaaja, jonka studiona toimii metsä. Hän luo sienistä, pääkalloista ja muista luonnosta löytyneistä materiaaleista värikkäitä installaatioita, jotka hän jättää metsään ohikulkijoiden löydettäväksi, tarkoituksenaan herättää katsojien mielikuvitus ja ihmettelyn taito. Teokset jäävät osaksi luonnon kiertokulkua, mutta valokuvataiteen avulla Alhopuro antaa niille uuden elämän. Alhopuron teoksia on ollut esillä näyttelyissä ympäri Suomea, ja yli 20 kielellä televisiossa ja lehdissä ympäri maailmaa.

Rebekka Clarke (UK) on helsinkiläinen kasvitaiteilija, joka on kiinnostunut yhteyden kaipuusta. Haltiassa hänen installaationsa tutkii inhimillisen olemassaolon ja jalkojemme alla kulkevien sienirihmastojen syvää yhteenkietoutumista. Metsänpohjasta kasvavat muodot muistuttavat meitä sekä muinaisista että moderneista reiteistä, jotka yhdistävät meidät ihmisyyttä suurempiin elämänmuotoihin ja henkimaailmaan. Viime vuosina Clarken taidetta on ollut esillä muun muassa Milanon muotiviikolla, Helsingin Designmuseossa ja useissa suomalaisissa TV -ohjelmissa.

Tule katsomaan!

Sisäänpääsy Haltian näyttelylipun hinnalla. Muistathan, että pääset kaikkiin Haltian näyttelyihin Museokortilla maksutta! Lue lisää Museokortista

Haltiaan on turvallista tulla, lue lisää >>

Museokortti logo

Lisätietoa:

Saara Alhopuron töistä löytyy tietoa verkkosivuilta: https://alhopuro.com/

Rebekka Clarkea voi seurata Instagramissa: https://www.instagram.com/rebekkalily

Installaatio kukista ja eläimen kallosta