Huovutetut eläinhahmot retkellä tulipaikalla

Villaveijarit luonnossa

Haltian vitriininäyttely 2.3.-30.10.2022

Haltian uudessa Villaveijarit luonnossa -näyttelyssä neulahuovutetut pienet eläinhahmot ”Villaveijarit” retkeilevät luonnossa neljänä vuodenaikana.
 
Otimme loppuvuonna 2021 yhteyttä Villaveijareiden ”äitiin” Annika Laarkoon ja pyysimme häntä tekemään Haltiaan Villaveijarit-näyttelyn alakerran käytävän vitriini-näyttelytilaan. 
Näin Annika Laarko kertoo haasteestaan:
Sain mukavan haasteen tehdä Haltiaan Villaveijari näyttelyn. Pitkä ja kapea vitriinin inspiroi minua ja näin mielessäni Villaveijarit retkeilemässä luonnossa neljänä vuodenaikana!”
Luonnon toteuttaminen miniatyyristi on Annikalle uusi juttu, koska hän kuvaa Villaveijarit tavallisesti aina oikean luonnon keskellä. Haaste oli hänestä kiinnostava toteuttaa koska hän joutui miettimään monia asioita, kuten mistä tehdään lumi talveen, vesi jokeen ja järveen? 
”Pitkään työskentelin ”päässäni” suunnitellen ja miettien eri toteutustapoja. Aikaa työn tekemiseen ei ollut mahdottomasti ja kuitenkin halusin tehdä näinkin ison jutun. Hankaluutta työn tekemiseen vaikutti myös se, että aloitin projektin talvella, kun lähes kaikki luonnonmateriaali on paksun lumen alla. Minulle on tärkeää käyttää luonnonmateriaaleja mahdollisimman paljon.
Talviosuuden tein kahteen kertaan, koska ensimmäiseen en ollut tyytyväinen”, kertoo Annika työstään.

Tule katsomaan!

Näyttelylippu ja ääniopastus 13/8 €
Lipunmyynti ennakkoon verkkokaupastamme

Muistathan, että pääset kaikkiin Haltian näyttelyihin Museokortilla maksutta!

Museokortti logo

Villaveijarit:

Villaveijarit ovat neulahuovutettuja pieniä eläinhahmoja, jotka elävät omaa elämäänsä visuaalisen tarinankerronnan kautta.

villaveijarit.fi

@villaveijarit

Villaveijari retkeilee talvella

Tämä sivu luettavissa myös kielillä: EN SE