Seikkailunäyttely: Yöni liito-oravana

Haltian erikoisnäyttely 1.6.2020-11.4.2021

Olet varmasti joskus viettänyt päiväsi murmelina, mutta oletko joskus miettinyt miltä tuntuisi elää yö liito-oravana?

Tule Haltiaan, pue viitta päällesi ja lähde tutkimaan yötä liito-oravan silmin Haltian erikoisnäyttelyyn ”Yöni liito-oravana”! Haltian toiminnallisessa seikkailunäyttelyssä tutustutaan mystiseen yöeläimeen, jonka vain harva on nähnyt. Näyttelyssä voit tutkia liito-oravan elinympäristöä ja etsiä jälkiä siitä ja sen naapureista. Voit seikkailla liito-oravan metsässä ja oppia sen ihmeellisestä elämästä.

Kino Haltiassa pääset tutustumaan liito-orava-kuvistaan tutuksi tulleen valokuvaaja Benjam Pöntisen kuviin ja tarinoihin tästä mystisestä yö-eläimestä.  Haltian ulkonäyttelyalueella on esillä näyttelykokonaisuus urbaaneista liito-oravista.

Entä miksi Haltiassa on hämärää?  No siksi, koska liito-orava viihtyy parhaiten pimeässä. Tervetuloa seikkailemaan koko perheen voimin!

Tiesitkö tämän liito-oravasta?

Liito-orava on ketterä kiipeilijä ja voi liitää jopa 70 metriä. Sen lempiruokaa ovat haavan lehdet ja pesäksi sopivat tikan kolot. Liito-orava on Espoon kaupungin ja Nuuksion kansallispuiston tunnuseläin.

Liito-orava on vaarantunut

Liito-orava on vaarantunut laji, johtuen sen elinympäristöjen vähenemisestä. EU-rahoitteisen Liito-orava LIFE -hankkeen näyttelyssä ja opastetulla Leevi liito-oravan luontopolulla voi oppia tunnistamaan liito-oravan asuinympäristön ja tarkkailemaan luonnon merkkejä.

Tule katsomaan!

HUOM! Näyttelyt suljettuna 1.4.2021 saakka koronaviruksen vuoksi. Katso koronan vaikutukset Haltiaan!

Sisäänpääsy Haltian näyttelylipun hinnalla. Muistathan, että pääset kaikkiin Haltian näyttelyihin Museokortilla maksutta! Lue lisää Museokortista

Museokortti logo

Liito-orava-LIFE

Aineiston tuottamiseen on saatu Euroopan unionin LIFE Luonto-rahoitusta. Aineiston sisältö heijastelee sen tekijöiden näkemyksiä eikä Euroopan komissio tai EASME ole vastuussa aineiston sisältämien tietojen käytöstä.

Liito-orava LIFE logoja

Tämä sivu luettavissa myös kielillä: EN SE