Päivi Mikola: Metsästä käsin

Haltian valogalleria 9.5.-6.8.2023

Metsästä käsin -näyttelyssä on esillä Päivi Mikolan tuotoksia metsän ja luonnon vaikutteista – käsiä unohtamatta. Teokset ovat hänen suunnittelemiaan koivuisia huonekaluja sekä käsin tekemiään taidetekstiilejä ja ns. artefakteja, yhteisenä nimittäjänä luonnonmateriaalit, puu ja villa. 

Huonekaluissa keskeistä on toimivuuden ja kauneuden lisäksi hyvän puutyön arvostus. 

Päivi Mikolan kirjan ”Kauneus, järki ja tunteet” otsikon mukaisesti nämä kaikki kolme ovat yhtä oleellisia hyvän tuotteen syntymiseen. Ja käsillä tekeminen on suunnittelijalle ja taiteilijalle avain kokonaisvaltaiseen ymmärrykseen. 

”Puusta suunnittelemani esineet, niiden liitokset ja pinnat, kertovat puun luonteesta elävänä materiaalina. Niiden tekeminen edellyttää taidokasta ammattilaisen kädenjälkeä. Keinutuolin päällinen johdatti minut perinteiseen ryijytekniikkaan ja sen myötä pääsin itsekin käyttämään käsiäni, myös piirustuspöydän ulkopuolella. Ryijyt innostivat minua toteuttamaan luontokuvia, maisemia ja lintuja – maalaamaan langoilla.  

Ryijyn tekeminen on hidasta, mutta samalla palkitsevaa. On aikaa ajatella mikä lopultakin on aitoa ja välittämistä siitä, mitä tekee. Välittämistä ympäristöstämme.  

Uskon, että aina on mahdollista nähdä myös toisin, yksinkertaisemmin, uudesta näkökulmasta.” 

Tule katsomaan!

Näyttelylippu ja ääniopastus 13/8 €
Museokortilla ja alle 7-vuotiaat maksutta
Lipunmyynti ennakkoon verkkokaupastamme

Museokortti logo

Päivi Mikola

Päivi Mikola on arkkitehti ja sisustusarkkitehti, joka on oman suunnittelutoimensa ohessa ollut muotoilun opettajana Oulun yliopistossa sekä käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksissa. Hän on menestynyt alansa kotimaisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa, osallistunut lukuisiin arkkitehtuurin ja taideteollisuuden yhteisnäyttelyihin ja pitänyt vuodesta 1990 useita yksityisnäyttelyitä.  

Oman huonekalualan yrityksensä Colmio Oy:n hän on perustanut v. 2003. Colmio tunnetaan parhaiten moderneista, yksinkertaisista colmio-keinutuoleista. Colmio show room on toiminut oman liiketoiminnan lisäksi taidegalleriana ja erilaisten yhteisöllisten tapahtumien paikkana, aluksi Oulussa ja nykyään, v 2012 lähtien, Porvoossa. 

Päivi Mikola I Colmio >>

Huvutettuja lintuja