Olivier Larrey: The Land of Wolves

Haltian ulkonäyttelyalue 16.12.2022-2.4.2023

Ranskalaisen luontovalokuvaaja Olivier Larreyn ”The Land of Wolves” näyttelykokonaisuudessa nähdään yhteensä 32 vaikuttavaa valokuvaa sudesta ja susilaumasta. Olivier Larrey on seurannut susilauman elämää parin vuoden ajan Itä-Suomessa dokumenttielokuvaa varten, jonka ilmestyy valkokankaalle syksyllä 2023.

Näyttely on nähtävillä Haltian tapahtumakentän ulkonäyttelyalueella joka päivä. Näyttely sisältyy Haltian näyttelylipun hintaan.

Haltian helmikuun Retkilauantaina 4.2.2023 puheenaiheena sudet

Land of Wolves -ulkonäyttelyn päätapahtumassa keskustellaan susista eri näkökulmista. Paikalla on myös valokuvaaja Olivier Larrey, tervetuloa mukaan maksuttomaan tapahtumaan! Lue lisää Helmikuun Retkilauantai -sivulta >>

Olivier Larrey

Olivier Larreyn tarina luonnontieteilijänä alkoi yli kolmekymmentä vuotta sitten, kun mustaleppälintupariskunta päätti tehdä pesänsä hänen perheensä autotalliin. Tästä ensimmäisestä kohtaamisesta varpuslinnun kanssa ja hänen ensimmäisistä havainnoistaan kotona syntyi hänen intohimonsa villieläimiin, biologiaan ja eläinkuvaukseen, josta hän tekisi itselleen ammatin. 

Vuoristomaista tundraan, Euroopasta napojen kautta Aasiaan, Olivierin suosikkikuvauskohteita ovat nykyään Kylmä ja sen valtakunnat. Hänen kymmenen vuoden ajan kertomiensa luontotarinoiden jään aavikko ja luminen metsä. Hänen seuralaisiaan ovat karhu, pingviini ja susi. Hänen ilmaisuvälineensä ovat elokuva, väri- ja mustavalkokuvat. 

Hänen omaperäisiä runollisia kuviaan on säännöllisesti esillä useissa Euroopan maissa. Hän on ollut kirjoittamassa kahta kirjaa: Taiga (2016) ja Toundra (2020), kustantajana Regard du Vivant. Hän työskentelee myös ranskalaisten ja belgialaisten tv-kanavien kanssa tuottaen eläinreportaaseja ja dokumenttielokuvia. 

Olivier Larrey

Tule katsomaan!

Sisäänpääsy Haltian näyttelylipun hinnalla. Muistathan, että pääset kaikkiin Haltian näyttelyihin Museokortilla maksutta! Lue lisää Museokortista

Museokortti logo

Tämä sivu luettavissa myös kielillä: EN SE