Maryana Nordgrenin akvarelleja

Haltian porrasgalleria 8.6.-30.8.2021

Maryana Nordgren kertoo:

Maalatessani lintuja katseeni eksyi kotini lähikukkuloille ja kaukaisten vuorten siluetteihin. Katselin ohilentäviä lintuja, jotka etääntyivät ja lopulta katosivat taivaansineen. Mietiskelin ”minkälaista on olla lintu?” Taivas on sinun, antaudut tuulille, vesi on peilisi, levähdyksesi ja polkusi.

– Minkälaista on, kun sulkasi ja siipesi kauniin värisinä häivähtelevät kuin unessa?  Minkälaista on uinua vehreän oksiston suojissa kuulaina kesäöinä? Tai minkälaista on kyyhöttää hauraassa pesässäsi, kun rajuilmat riepottelevat metsiä?

– Millaista on matkata planeetan ikiaikaisia magneettiväyliä pitkin, ylittää valtameriä ja aavikoita, uhmata sateita ja tuiskuja? Entä miltä tuntuu vapaus levittää siivet, antaa tuulen tarttua sulkiin ja lennähtää puunlatvasta kirkkaalle kevättaivaalle ilakoimaan?

– Ja minkälaista on olla lintu, häkissä, pystymättä koskaan aukaisemaan siipiään? Ei kevättä, ei aurinkoa, ei tuulenvirettä.

Jatkoin maalaamistani ja värit sekoittuivat kauniisti. Minä, yksi ihminen lintujen maailmassa, tiaisen siipien varjon alla.

Viiva ja värit ovat aina olleet osa elämääni. Valmistuin kuvanveistäjäksi Veliko Tarnovon taideakatemiasta Bulgariassa ja viisi vuotta sitten aloitin vesiväreillä maalaamisen. Tekniikka vei minut mennessään.

Maryana Nordgrenille on tärkeää elää niin, että hän aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa luonnonvaraisille eläimille ja niiden elinympäristöille. Myynnissä olevien taulujen tuotosta 10% menee Campaigns and Activism for Animal in the Industry (CAAI:lle) turkistarhauksen vastaiseen kampanjaan Bulgariassa. Hän on itsekin yhdistyksen jäsen.

Tule katsomaan!

Sisäänpääsy Haltian näyttelylipun hinnalla.

Museokortilla pääset sisään kaikkiin Haltian näyttelyihin!  Lue lisää Museokortista

HUOM! Haltian näyttelyt ovat avoinna rajatulla kävijämäärällä, lue lisää >>

Museokortti logo

Porrasgalleriassa esillä olevat akvarellityöt ovat myynnissä.
Työt luovutetaan näyttelyn päätyttyä syyskuun alussa.

Kysy lisää Haltian infosta:
info@haltia.com, puh. 040 163 6200

Akvarellilla piirretty lintu