Ulkonäyttely: Lähellä asuu liito-orava

Haltian tapahtumakenttä 8.1.2021-30.10.2021

Haltian tapahtumakentällä oleva Lähellä asuu liito-orava -ulkonäyttely kertoo liito-oravien kaupungistumisesta. Voit tutustua kaupunkilaisten kohtaamisiin liito-oravien kanssa ja saat vinkkejä siitä, miten itse voit onnistua näkemään liito-oravan.

Näyttely on toteutettu osana EU-rahoitteista liito-orava LIFE hanketta.

Tiesitkö tämän liito-oravasta?

Liito-orava viihtyy nykyisin myös kaupungeissa ja taajamissa. Kaupungeissa on monesti liito-oravalle suotuisampaa metsää kuin talousmetsävaltaisilla alueilla.

Virkistysmetsiä hoidetaan kevyemmin, ne ovat monesti sekapuustoisia ja niistä löytyy pesäpuiksi tärkeitä isoja lehtipuita. Espoon Tapiola on tästä erinomainen esimerkki – asuinkortteleiden väleihin on jätetty järeäpuustoisia metsäkaistaleita.

Liito-orava on vaarantunut

Liito-orava on meillä uhanalainen siksi, että lajin kanta on laskenut ja laskee edelleen voimakkaasti. Liito-orava tarvitsee asuinpaikaksi vanhaa sekametsää, joka on vähentynyt elinympäristö. Liito-orava on meillä uhanalainen siksi, että lajin kanta on laskenut ja laskee edelleen voimakkaasti. Liito-orava tarvitsee asuinpaikaksi vanhaa sekametsää, joka on vähentynyt elinympäristö. Liito-orava LIFE -hankkeessa haetaan toimintamalleja liito-oravan huomiointiin talousmetsien käsittelyssä ja maankäytön suunnittelussa.

Tule katsomaan ulos!

Näyttelylippu ja ääniopastus 13/8 €
Lipunmyynti ennakkoon verkkokaupastamme

Muistathan, että pääset kaikkiin Haltian näyttelyihin Museokortilla maksutta! Lue lisää Museokortista

Haltiaan on turvallista tulla, lue lisää >>

Museokortti logo

Liito-orava-LIFE

Aineiston tuottamiseen on saatu Euroopan unionin LIFE Luonto-rahoitusta. Aineiston sisältö heijastelee sen tekijöiden näkemyksiä eikä Euroopan komissio tai EASME ole vastuussa aineiston sisältämien tietojen käytöstä.

Liito-orava LIFE logoja