Ulkonäyttely: Lähellä asuu liito-orava

Haltian tapahtumakenttä 8.1.2021-30.8.2021

Haltian tapahtumakentällä oleva Lähellä asuu liito-orava -ulkonäyttely kertoo liito-oravien kaupungistumisesta. Voit tutustua kaupunkilaisten kohtaamisiin liito-oravien kanssa ja saat vinkkejä siitä, miten itse voit onnistua näkemään liito-oravan.

Näyttely on toteutettu osana EU-rahoitteista liito-orava LIFE hanketta.

Tiesitkö tämän liito-oravasta?

Liito-orava viihtyy nykyisin myös kaupungeissa ja taajamissa. Kaupungeissa on monesti liito-oravalle suotuisampaa metsää kuin talousmetsävaltaisilla alueilla.

Virkistysmetsiä hoidetaan kevyemmin, ne ovat monesti sekapuustoisia ja niistä löytyy pesäpuiksi tärkeitä isoja lehtipuita. Espoon Tapiola on tästä erinomainen esimerkki – asuinkortteleiden väleihin on jätetty järeäpuustoisia metsäkaistaleita.

Liito-orava on vaarantunut

Liito-orava on meillä uhanalainen siksi, että lajin kanta on laskenut ja laskee edelleen voimakkaasti. Liito-orava tarvitsee asuinpaikaksi vanhaa sekametsää, joka on vähentynyt elinympäristö. Liito-orava on meillä uhanalainen siksi, että lajin kanta on laskenut ja laskee edelleen voimakkaasti. Liito-orava tarvitsee asuinpaikaksi vanhaa sekametsää, joka on vähentynyt elinympäristö. Liito-orava LIFE -hankkeessa haetaan toimintamalleja liito-oravan huomiointiin talousmetsien käsittelyssä ja maankäytön suunnittelussa.

Tule katsomaan ulos!

Lähellä asuu liito-orava -näyttely on koettavissa ulkona Haltian tapahtumakentällä omatoimisesti 24/7 ja on tällähetkellä maksuton.

Sisällä myös liito-oravia!

Sisällä Haltiassa voit tutustua myös Yöni liito-oravana -näyttelyyn 1.6. – 11.4.2021 välisenä aikana.
HUOM! Näyttelyt suljettuna 1.4.2021 saakka koronaviruksen vuoksi. Katso koronan vaikutukset Haltiaan!

Sisäänpääsy Haltian näyttelylipun hinnalla. Muistathan, että pääset kaikkiin Haltian näyttelyihin Museokortilla maksutta! Lue lisää Museokortista

Museokortti logo

Liito-orava-LIFE

Aineiston tuottamiseen on saatu Euroopan unionin LIFE Luonto-rahoitusta. Aineiston sisältö heijastelee sen tekijöiden näkemyksiä eikä Euroopan komissio tai EASME ole vastuussa aineiston sisältämien tietojen käytöstä.

Liito-orava LIFE logoja