Marja Hepo-aho & Anni Paunila: Kasvisto – näytteitä löytöretkiltä

Haltian Galleria 3.3.2021-30.8.2021

Haltiassa on esillä taidenäyttely ”Kasvisto – näytteitä löytöretkiltä”. Esillä on ihmeenomaisia kasveja, jotka kaksi elämäänsä kyllästynyttä kotirouvaa, Marja Hepo-aho & Anni Paunila, ovat koonneet mielikuvituksellisilta löytöretkiltään. Vuonna 2019 rouvat lähtivät ensimmäiselle retkelleen, joka suuntautui Uudelle mantereelle (Terra incognita). Rouvista kehkeytyi kaksi seikkailijaa; Tulenkesyttäjä ja Maanmuokkaaja. Mistään vastuksista välittämättä kaksikko keräsi kokoelman kasvinäytteitä, joiden käyttäytymistä ja elintapoja he sitten väsymättä tutkivat. Käsillä oleva näyttely esittelee Tulenkesyttäjän ja Maanmuokkaajan kokoelman mielenkiintoisimmat ja ihmeellisimmät kasvit.

Tulenkesyttäjän ja Maanmuokkaajan takaa löytyy kaksi taiteilijaa; lasitaiteilija Marja Hepo-aho ja keramiikkataiteilija Anni Paunila. He ovat tuoneet esille yhteistyönä tekemiään lasi- ja keramiikkateoksia, jotka todella ovat kuin aiemmin tuntemattomalta mantereelta löydettyjä. Taiteilijat ovat nimenneet luonnon monimuotoisuuden inspiroimat veistokset ja seinäteokset asiaankuuluvasti ja niiden latinankielisistä käännöksistä vastaa latinisti Arto Kivimäki. Kokonaisuus tutkii ihmisen loputonta vimmaa luokitella luontoa ja samalla leikittelee taksonomian kaavamaisuuksilla. Teokset itsessään ovat samalla lasin ja keramiikan mahdollisuuksien tutkimusta, löytöretki näiden materiaalien maailmaan, kahden taiteilijan ja kahden materiaalin vuoropuhelua ja leikkiä.

Hepo-ahon ja Paunilan ”Kasvisto” on aiemmin ollut esillä Galleria Mafka&Alakoskessa Helsingissä (2019), Habitaressa (2019) sekä Tampereen Keskusgalleriassa (2019). Kasvisto on jokaisessa näyttelyssä osittain uusiutunut ja myös Haltiassa nähtävä näyttely on oma uusi itsenäinen kokonaisuutensa. Esillä on muun muassa uusi Nuuksiosta löydetty tuntematon kasvilaji, jonka nimeämisessä ja tutkimisessa kaivataan näyttelyvieraiden apua.

Osana näyttelyä nähdään myös videoteos Tulenkesyttäjän ja Maanmuokkaajan ensimmäisestä uraauurtavasta löytöretkestä. Menneen maailman tyylin tehdyn teoksen ohjauksesta vastaa Demian Stimson ja musiikista Joakim Järvinen. Teoksia on upeiksi postikorteiksi valokuvannut Juho Haavisto.

Lisätietoa:

Anni Paunila, anni@annipaunila.fi, 0400 850 712
Marja Hepo-aho, marja@mafka.fi, 040 554 9939

Tule katsomaan!

Näyttelylippu ja ääniopastus 13/8 €
Lipunmyynti ennakkoon verkkokaupastamme

Muistathan, että pääset kaikkiin Haltian näyttelyihin Museokortilla maksutta! Lue lisää Museokortista

HUOM! Haltian näyttelyihin turvallisesti, lue lisää >>

Museokortti logo

Tämä sivu luettavissa myös kielillä: SE