Haltian Retkilauantait ja avoimet ovet, joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina koko vuoden 2022 ajan!

Haltiassa vietetään Retkilauantaita joka kuukauden ensimmäisenä lauantaina, jolloin Haltian palvelut ovat avoinna klo 21 saakka ja näyttelyhin on maksuton sisäänpääsy klo 17-21 välillä!

Retkilauantain ajankohdat v.2022:
5.2., 5.3., 2.4., 7.5., 4.6., 2.7., 6.8., 3.9., 1.10., 5.11., 3.12.

Retkilauantain 1.10. ohjelmassa

Eläinten olympialaiset -retki

Retkilauantain retkenä on Eläinten olympialaiset, joka on oppaan johdattama 1,5 tunnin liikunnallinen luontoretki Nuuksion upeissa maastoissa. Tervetuloa mukaan leikkimieliseen ja eläimelliseen liikuntatapahtumaan! Tavoitteena on motoristen perustaitojen tukeminen ja luonnossa liikkuminen.

Aloitus klo 15.30, paluu klo 17.00. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Haltian sisältä löydät kiehtovat luontonäyttelyt

Tämän hetken erikoisnäyttely on supersuosittu Lataa aivosi luonnossa, ja se on esillä enää lokakuun loppuun saakka. Vielä siis ehdit! Haltiasta löytyy myös Suomen luonto -päänäyttely täysin uudistetulla Kaupunkiluonto-osiolla, ja vaihtuvissa näyttelytiloissa esillä on luontovalokuvia sekä ympäristöjulisteita. Tule näkemään muun muassa koskettava Kurkikuiskaaja-näyttely, joka on esillä vain 22.10. asti! Lisäksi löydät ihanat lasten suosikit, ”Villaveijarit luonnossa”, vitriininäyttelystämme.

Lue lisää Haltian näyttelyistä >>

Kaikki näyttelyt ovat avoinna Retkilauantaina klo 10–21. Näyttelyihin maksuton sisäänpääsy klo 17–21 välillä (muina aikoina normaali sisäänpääsymaksu 13/8 €, alle 7-vuotiaat ja Museokorttilaiset maksutta).

Välkky on paikalla!

Espoon kirjastoauto Välkky on Haltian edustalla retkilauantaina 1.10. kello 12–14:30. Päivän kunniaksi Välkyssä panostetaan tuolloin etenkin luontoaiheisiin kirjoihin.

Lähde vaikka fatbike-ajelulle ja vuokraa varusteet Haltiasta

Haltiasta voit vuokrata retkeilyvarusteita omatoimiselle retkelle. Valikoimassamme on e-fatbikeja, fatbikeja ja rinkkoja, reppuja jne. Varustevuokraus on avoinna koko Haltian aukioloajan ja varusteita voi vuokrata klo 20.30 saakka.

Saunomaan, syömään, ostoksille ja jää yöksi!

Haltian sauna on lämmin klo 14–20. Kruunaa Nuuksio-retkesi rentouttavalla saunaelämyksellä Haltiassa. Naisten vuoro on aina parillisilla tunneilla ja miesten vuoro parittomilla.

Varaa tästä paikkasi saunavuoroon >>

Ravintola Haltiassa on tarjolla Luonto lautasella -lounas klo 11–16 sekä illallinen klo 17–20.

Katso Ravintola Haltian menut ja varaa pöytä lounaalle >>

Haltia Shop -luontomyymälä on avoinna koko päivän ajan klo 10–21.

Katso Haltia Shopin tarjonta verkkokaupasta >>

Haltia Lake Lodge -luontohotelli sijaitsee Haltian vieressä ja  palvelee asiakkaita koko päivän iltaan saakka. Tarjolla pientä purtavaa ja erilaisia kylmiä ja lämpimiä juomia sekä terassi.

Lue lisää Haltia Lake Lodgesta >>

Haltian asiakaspalvelu ja retkineuvonta avoinna Retkilauantaina klo 10–21.

Pidätämme oikeudet muutoksiin. 1.10. Sivua päivitetty viimeksi 5.9.

 

Helsingin Seudun Lapinkävijät järjestää

Kaikille avoin perheiden retkiruokakurssi Karjakaivon majalla 1.10. klo 12–16

Kaikkihan sen tietävät, että ruokahetki on retkellä tärkeä. Tällä kurssilla paneudutaan ruoanvalmistukseen retkikeittimin yhdessä lasten kanssa. Ateriat valmistetaan etukäteen kootuista annospaketeista, joissa on huomioitu erilaiset ruokarajoitukset. Ohjeissa on käytetty myös lihaa ja kalaa. Tarkoitus on, että kaikki maistavat kaikkia valmistettavia ruokia ja että vanhemmat valmistavat ne yhdessä lasten kanssa.

Katso tarkemmat tiedot sekä ilmoittautumisohjeet Helsingin seudun Lapinkävijöiden kotisivuilta.

Tämä sivu luettavissa myös kielillä: EN SE