Hanki valkoinen hohtaa nyt Nuuksiossa ja kutsuu nauttimaan jylhän järviylängön luonnosta. Paksussa lumessa liikkuminen on erityisen hauskaa, kun jaloissa on lumi- tai liukulumikengät. Meiltä Haltiasta vuokraat ne helposti minä päivänä tahansa.

Vuokraamomme valikoimista löytyy sekä aikuisille että lapsille sopivia lumikenkiä, joten koko perhe on helppo saada luonnosta nauttimaan. Aiempaa kokemusta ei tarvita, sillä lumikenkäily on esimerkiksi hiihtämiseen verrattuna varsin mutkatonta – käytännössä se on vain erityisen hauskaa kävelyä melko erikoisilla jalkineilla mitä ihanimmissa luonnon talvitunnelmissa. Lisäksi henkilökuntamme opastaa tarvittaessa alkuun esimerkiksi lumikenkien kiinnitysten kanssa.

Valikoimistamme löydät myös liukulumikengät. Kumpiinkaan – niin lumi- kuin liukulumikenkiinkään – ei tarvita monoja. Riittää, että valitset jalkaasi hyvät talvikengät. Jos kengissäsi ei ole korkeaa vartta, kannattaa laittaa vaikkapa säärystimet, jotta kengät eivät pääse hörppäämään lunta.

Näin vuokraat Haltiasta

  1. Varaa ja maksa haluamasi tuote tai tuotteet verkkokaupassamme. Näin varmistat, että saat kaiken mitä tarvitset juuri silloin kun sitä tarvitset ja niin pitkäksi aikaa kuin aiot reissussa olla. Huomaathan, että voit vuokrata varusteet vaikka useammaksi vuorokaudeksi!
  2. Saapuessasi Haltiaan tule asiakaspalvelupisteellemme ja kerro varauksestasi. Henkilökuntamme antaa sinulle vuokraamasi tuotteet.
  3. Mikäli tuote on sinulle uusi ja kaipaat opastusta sen käytössä, henkilökuntamme opastaa mielellään! Myös jos kaipaat reitti- tai kohdevinkkejä tai -suosituksia, kannattaa niitä ilman muuta kysyä. Henkilökuntamme tuntee Nuuksion alueen hyvin ja osaa antaa parhaat ja ajantasaisimmat vinkit retkille.
  4. Nauti luonnosta täysin siemauksin!
  5. Palauta retken jälkeen vuokraamasi tavarat Haltiaan ja jatka päivääsi vailla huolta varusteiden huollosta tai säilytyksestä.

Huomaathan, että vuokraamostamme löytyy myös muun muassa telttoja, rinkkoja, retkikeittimiä ja reppuja. Kaikkien vuokraaminen toimii samalla periaatteella.

Kuva: Erkka Luutonen

Lapsille on omat lumikengät ja aikuisille omansa.

Liukulumikengät nousivat supersuosioon – kokeile sinäkin!

Tänä talvena huippusuosioon nousseet liukulumikengät ovat oikeammin sukset kuin lumikengät – onpa niiden uudeksi nimeksi ehdotettukin varsin kuvaavasti umpihankisuksia.

Nämä sukset ovat leveät ja suhteellisen lyhyet, minkä ansiosta ne kantavat hyvin hangella, mutta ovat samalla ketterät liikkua hieman tiheämmässäkin puustossa. Niiden avulla umpihangessa eteneminen on vauhdikkaampaa kuin lumikengillä. Tasamaalla suksi liukuu hangen päällä, ja alamäessä voi hieman lasketellakin. Ylämäkeen nousua helpottavat pohjassa olevat karvat, mutta haarakäyntikin saattaa nousupätkillä tulla tutuksi.

Liukulumikengillä on vahva ja alati kasvava fanikunta. Vuokraamalla liukulumikengät pääset matalalla kynnyksellä kokeilemaan, ihastutko itsekin niihin ikihyviksi! Voit lukea tarinan Syötteellä tehdystä liukulumikenkäretkestä Retkipaikasta.

Kuva: Erkka Luutonen

Liukulumikengät ovat nyt valtavassa suosiossa. Asiasta on kirjoittanut muun muassa Yle aivan vastikään.

Lumikenkävinkit Nuuksion kansallispuistoon

Haltia sijaitsee Nuuksion Pitkäjärven rannalla ja toimii erinomaisena lähtöpisteenä talviselle retkelle. Haltian pysäköintialue on suuri ja hyvin hoidettu, joten tilanpuutetta tai autolla lumihankeen kiinni jäämistä ei juuri tarvitse pelätä. Lisäksi voit kysyä henkilökunnaltamme viime hetken vinkit retkellesi.

Suoraan Haltian pihalta lähtee merkitty lumikenkäreitti Haltian lähiluontoon, jonka pituus on n. 2 km. Reitti on juuri sopivan lyhyt mutta samalla sopivan pitkä ja hieno, että se toimii täydellisenä lumikenkäilymaistiaisena ensikertalaiselle. Lumikenkäreitti kulkee myös Maahisenkierroksen näköalapaikan kautta, mistä avautuu hieno talvimaisema Nuuksion pitkäjärvelle.

Kartanlukutaitoinen voi suunnata Haltialta kohti Nuuksion hiljaisempia ja erämaisempia osia. Esimerkiksi Ora- ja Ruuhijärvi ovat erittäin upeita talvikohteita, tarjoten niin kauniita järvenrantametsiä kuin komean näköalapaikankin. Asiakasneuvojamme Satu kirjoitti omasta retkestään tarinan Retkipaikkaan – katso kuvat ja poimi tarinasta vinkit omalle retkellesi!

Myös Antias-järvet ovat kaunis ja rauhaisa retkikohde Haltialta lähdettäessä. Asiakasneuvojamme Mari kirjoitti retkestään Antias-järville jutun Retkipaikkaan, ja sittemmin maiseman on vallannut ihana lumi. Tarinan lisätietoineen löydät tästä.

Hyvän retken kruunaavat tietenkin eväät. Poimi Retkipaikan kesäisestä herkkukoosteesta vinkit ihaniin eväisiin, jotka eivät vaadi tulentekoa – näin voit suunnitella talviretkireittisi vapaammin, kun et ole sidoksissa virallisiin tulipaikkoihin!

Lue lisää:

Vuokraa lumikengät aikuisille

Vuokraa lumikengät lapsille

Vuokraa liukulumikengät

Tutustu varustevuokraamomme koko valikoimaan

Kuva: Erkka Luutonen

Lumihankien peittelemä Nuuksio on täydellinen lumikenkäretken kohde. Välillä kannattaa pysähtyä nauttimaan talvipäivän ihanuudesta!

Teksti: Jonna Saari, kuvat: Erkka Luutonen

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa